Wandelen rond het aquaduct Galamadammen 25 januari 2021.

 

Op de foto klikken om het album te bekijken.

 

En ook nu op maandag weer schitterend weer. Dus weer even samen een kleine wandeling om en bij het aquaduct Galamadammen vlakbij Koudum. Je kunt hier zo mooi boven langs lopen en het aquaduct van bovenaf zien. Loop je verder door, dan bereik je het water van het Prinses Margrietkanaal. De steiger loopt de andere kant op langs de Morra en bereikt dan de achter het Hotel Restaurant Galamadammen gelegen grote jachthaven. Omdat het hotel failliet is gegaan, ligt er nu nog maar één zeiljacht in de haven, terwijl die anders vol ligt. Het hotel biedt een troosteloze aanblik. Normaal stond het hier vol met auto’s van hotelgasten en restaurantbezoekers. Triest, dat zo’n mooi hotel op deze schitterende plek nu leegstaat. We lopen terug over de steiger, die doorloopt langs het aquaduct, pal langs het water. En bereiken zo de andere kant, waar Camping en Vakantiepark “De Kuilart” ligt. Inmiddels wordt de lucht vanuit het westen wel heel erg donker. Maar…..het blijft nog even droog gelukkig. De vaart bij de fietstunnel is dichtgevroren en een reiger glibbert over het ijs. Steeds glijdt hij uit. Zelfs bij de kanten van de vaart geen water, dus dat wordt geen visje verschalken.

Terug bij de auto treffen we een echtpaar, die hier altijd hun boot hadden liggen. Ze vinden het ook een trieste zaak en hopen, dat ze hier ooit weer met hun boot terechtkunnen. Nu ligt die in Warns op de wal. Vanuit Arnhem hebben ze vandaag vanwege het mooie weer even een ritje naar het noorden gemaakt om te zien of alles met de boot nog o.k. is. We praten een tijdje gezellig met elkaar, terwijl ondertussen de regen neerdaalt. We nemen afscheid van elkaar en stappen de auto in. Onderweg terug naar Balk nog kunnen genieten van fraaie wolkenformaties. Was weer een leuk verzetje deze middag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code