Wandeling rond Balk en ‘s middags Legemeer 31 januari 2021.

 

Op de foto klikken om het hele album te zien.

 

Vanochtend al redelijk bijtijds op pad (half 9). Ik loop als Alice in Wonderland. Wát een wonderschone wereld. De zon is nét op en als je er tegenin loopt. word je gewoon verblind!  Ik loop naar Wijckel, ga daar het Wikelerbosk in en zie de zon weerspiegeld op de gladde ijsvloer, die hier door één nachtje matige vorst is ontstaan. Van kenners hoor ik, dat het altijd vrij lang duurt vóór de ijsvloer hier sterk genoeg is, maar áls die er een keer ligt, duurt het ook lang voor die weer verdwenen is. Via de hoofdingang loop ik het bos weer uit, langs de kerk en sla dan af naar Iwert. Heerlijk de stilte, de weidsheid, de ruimte en alles dik onder de rijp. Fantastisch om hier op de vroege ochtend te kunnen lopen!

Ik loop de weg af, steek een poosje later de weg naar Wijckel over en ga de Lijnbaan op. Ook al weer zo’n mooi weggetje. Helaas (w.s. door de kou) is op een bepaald moment de batterij van de camera leeg! Geen foto’s meer van het laatste stukje terug naar huis. Om half 11 lekker aan de koffie met Iebele.

Na de lunch besluiten we samen nog iets te ondernemen. Wilde altijd nog graag de Klokkenstoel van Legemeer bekijken. Dus auto geparkeerd en samen er naar toe gelopen. Op de naastliggende golfbaan veel golfers, ook in het grote kantinegebouw veel golfers op het terras. Na dit wandelingetje de auto weer in en via Idskenhuizen  en Teroele naar Dijken. Doodlopend weggetje, dat overgaat in een fietspad naar Langweer en verder naar Sneek. Ook hier gaan we even samen aan de wandel en genieten van de zon, het water, het uitzicht. Dan naar Langweer, waar we ons tegoed doen aan een “koffie to go”. Via Boornzwaag rijden we dan door St.Nicolaasga weer op huis aan. Het was al met al een heerlijke zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code