Wandelen rond en door Balk 10 februari 2021.

 

Op de foto klikken om alles te zien.

 

 

Wandelen rond en door Balk 10 februari 2021.

Wat boffen we toch met dit fantastische winterweer! De velden wit van de sneeuw. Overgoten door de heerlijk schijnende zon. En nóg zo fijn: praktisch geen wind! Dit is genieten in optima forma!!! Dus op pad. M’n doel is een rondje te lopen langs het Slotermeer. Ik heb onlangs gehoord, dat er vanaf De Bargebek via een doodlopend weggetje, het Lunenburgpaed, de weilanden in kunt, waarna je uiteindelijk uitkomt bij de jachthaven bij de monding van de Luts.. Als ik bij het weggetje aankom, staat een meneer buiten bij z’n huis en we maken een praatje, waarbij ik hem vertel wat m’n plan is. Nou, daar is hij op z’n zachtst gezegd niet erg enthousiast over en wel om de volgende reden: ergens ligt een bruggetje met een heel smalle plank zonder leuning over een brede sloot. Hij raadt me dan ook met klem af om met deze sneeuwtoestand dit niet te doen. Nou, ik neem het direct aan en zie me ook niet over een gladde, smalle plank zonder leuning over een brede sloot lopen. Dus verzin ik een ander rondje en die zijn er hier genoeg!

Ik loop nu voor de verandering eens langs het Bouke Boskje in de sneeuw. Echt mooi hoe de sneeuw in alle gaten en kieren van de bouwsels is gewaaid. Een dikke laag sneeuw bedekt het pad. Aan het eind staat de grote bok me nieuwsgierig aan te kijken. Prachtbeest. Na een klein stukje Vogelzangwei het fietspad op. Een mevrouw fietst me achterop en twijfelt of ze hier wel goed aan doet. Nou, even verder zie ik haar met de fiets aan de hand lopend de tocht vervolgen. Soms is er geen fietspad meer te zien vanwege de sneeuwduinen. Het pad eindigt bij de weg naar Ruigahuizen en sla ik even later af richting Balk en kom uit bij de Lutswâl. De Luts ligt hier dicht. Bij het tunneltje een klein wak met eenden. Verderop weer dichtgevroren op één wak na.

Zo loop ik langs de Luts door Balk en vervolg m’n weg helemaal tot de monding van de Luts in het Slotermeer. Slechts één wak, verder dicht. Een poes loopt naar de overkant van het hier toch wel bredere water. Bij het Paviljoen Badmeester Keimpe, loop ik de steiger op. Vooraan op het strandje en de dichtgevroren zwemplek zijn ouders met kinderen aan het genieten. Het Slotermeer is een bevroren ijszee geworden door de harde oostenwind. Overal steken grote en minder grote ijsschotsen omhoog. Je zult hier toch moeten schaatsen vanaf Sloten!!!! Echt niet te doen!! Geen glad stuk te bekennen.

Dan dezelfde weg weer terug en naar huis. Het waren heerlijke uurtjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code