NoorderRondtochten route 4 (korte) eerste stuk Winsum-Het Stort-Winsum 13 februari 2021.

 

Op de foto klikken om alle foto’s te zien.

 

 

NoorderRondtochten route 4 (korte, eerste stuk) Winsum-Het Stort-Winsum 13 februari 2021.

Omdat ik me vrijdag niet zo lekker voelde, had ik in gedachten al het wandelen een beetje uit m’n hoofd gezet. Maar…zaterdagmorgen voel ik me een stuk beter en dus….tóch op naar Groningen om de route te lopen, die de zondag ervoor door de extreme weersomstandigheden niet door kon gaan.

Het is een fantastisch mooie zaterdag geworden in het Groningse WinterWonderland! Ik start in Winsum, waar in het centrum op het Winsumerdiep al volop wordt geschaatst. Lijkt net een oudhollands schilderij. Prachtig! Net buiten het dorp een gigantisch groot wak, waar enorme aantallen watervogels het open houden. De rest zit in het naastliggende weiland. Zo kom ik 2 kluners tegen op schaatsen, die me vragen hóe ver ze nog zo moeten zwoegen. Nou, het antwoord valt ze niet echt mee. Al snel de afslag naar Mensingeweer. Het is heerlijk weer. Geen wind, zon, strakblauwe lucht boven het land, waar de sneeuw al gedeeltelijk weg is gewaaid. Maar de wallen van sloten en vaarten liggen nog vol sneeuw met grillige vormen door de wind. Erg mooi. Ik geniet met volle teugen!

Bij de molen een partytent, waar je even kunt zitten en heel belangrijk: een toilet! Er komen een zestal wandelaars voorbij, die in tegenovergestelde richting lopen en wel een stuk Pieterpad. Even leuk gepraat en weer verder. Op naar Wehe den Hoorn, waar ik heel mooie herinneringen aan bewaar. Tijdens de eerste editie van deze winter4daagse in 2013, logeerde ik in een fantastische B&B De Wilgeheerd in dit dorp. Wat heb ik daar superfijne dagen beleefd! Om nooit te vergeten. Ik maak een slag door het dorp. Ik heb besloten niet de hele route te lopen, want dat wordt me te ver. Ik kan hier op de bus stappen, maar ik loop het dorp uit en vind de bushalte bij de Borg Verhildersum aan de Dijkstilsterweg., vlakbij Leens. Ben precies op tijd en rijd zo terug naar Winsum, waar de auto bij het station staat. Maar goed, dat ik dit heb gedaan, want de volgende dag blijkt wel, dat de totale afstand te veel van het goeie zou zijn geweest. En…op dat stuk rijdt geen bus, dus dan had ik echt een probleem gehad. Mooi op tijd kom ik weer in Balk aan na een super, super mooie wandeldag! Dit was in vergelijking met de zaterdag ervoor echt genieten met een grote “G”!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code