Loopclubje Wiebe Ruigahuizen 7 januari 2015

 

 

De eerste wandelmiddag in het nieuwe jaar, dus……..elkaar een gelukkig nieuwjaar wensen, al of niet gepaard gaande met de nodige zoenen!!!

De groep is groot vanmiddag, twee “nieuwelingen” erbij en het weer lokt ook om er op uit te gaan. Droog en af en toe een waterig zonnetje erbij. We gaan met de auto’s naar Ruigahuizen en parkeren bij de klokkenstoel. Nu kunnen we meteen de Bremer Wildernis in. Mooi stuk door de natuur en dat zo dicht bij huis. Wat wonen we hier toch mooi in Gaasterland. Als we het bos verlaten slaan we het doodlopende Gaestdykje in en vervolgen dit fietspad. Werpen een blik op een langs het pad staande bak met produkten, die te koop worden aangeboden, zoals geitenkaas, eieren, aardappelen en uien. Lastig meenemen als je aan het lopen bent. Komen langs het park met vakantievilla’s in Sondel en laten het dorp links liggen. We hebben nog geen idee wat Wiebe voor ons in petto heeft. We slaan niet af naar de Noorderreed, maar gaan de Delbuursterweg op. Al vrij snel is het ons allemaal wel duidelijk waar we heen gaan. Naar de een eindje van de weg af gelegen woning van Siemen en Tsjikke. Al eens eerder waren we hier. Toen in de zomer en hebben we heerlijk buiten op het terras gezeten. Nu worden we hartelijk uitgenodigd om binnen een kopje koffie te drinken. Sommigen gaan echter eerst de tuin in. Er is zó veel te zien en te bekijken! Er bloeien nog goudsbloemen en rozen. De boerenkool staat er fris bij, evenals de grote winter bloemkool. Prachtig zijn de geknipte buxussen, sommige in de vorm van een dier, zoals een slak, een egel en een stel kippen. Heel leuk!! Wat verder opvalt is het grote, hoog gelegen terras, dat een schitterend uitzicht biedt over het omringende landschap en de tuin. Kan me voorstellen, dat het hier ‘s zomers heerlijk toeven is! Met Tsjikke loop ik nog even verder de tuin door. Ze wijst me op de zwamdraden in de uitgeholde stam van de wilg. Deze draden zorgen voor zwammen aan de buitenkant van de bast. Nu inmiddels verdwenen. Ook staat hier nog een roos te bloeien en dat in januari! Harstikke leuk zijn de vogeltjes op een tak en op één van de homeiepalen, die Tsjikke in een winkel voor weinig geld op de kop heeft getikt. Dan gaan ook wij naar binnen. Iedereen zit al aan de koffie met een heerlijk stuk eigengebakken taart of koek. Supergezellig zitten we hier met elkaar. En ook binnen is duidelijk de hand van Tsjikke te zien. Heel mooi vind ik het door haar gemaakte schilderij van koeien en de dame met de rode hoed. Hoewel we hier heel “noflik” zitten, moeten we op een bepaald moment tòch wel de zitting opheffen en weer op pad gaan. We bedanken Siemen en Tsjikke voor de buitengewoon hartelijke en gastvrije ontvangst. Via het evenwijdig aan de Sudergoawei lopende fietspad, komen we uit op de Rûchústerwei en zijn even later terug bij de begraafplaats, waar de auto’s staan. Dan is het maar een klein eindje rijden terug naar de boerderij, waar we afscheid nemen van elkaar. We bedanken Wiebe voor weer een mooie wandelmiddag en hopen elkaar over 14 dagen weer te zien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code