Buitenpost 28-06-2013: Swaddekuier dag 1

 

 

 

Mooi op tijd arriveer ik in Buitenpost. Een nieuwe startlokatie vanuit Verzorgingshuis “Haersmahiem”. Perfekt! Veel meer ruimte en mooi binnen, wat nu helemaal prettig was, gezien de regen. Het is er nog erg rustig. De 40 km.-lopers zijn al om 7 uur vertrokken en de 20 km. wacht op het startsein van 8 uur. Tot m’n grote verrassing komen Desiree en Liana ook aangelopen, evenals Ymie en Els uit Dokkum. Allemaal gaan we de 20 doen. Leuk en gezellig dus. Bovendien gaan Liana en Desiree ook rustig aan doen vandaag, dus dat komt voor mij heel goed uit!!!

Rond kwart over 8 gaan we op pad. Paraplu op, want het regent. Niet heel hard gelukkig, maar genoeg om tòch vrij nat te worden. En het prettige van een paraplu is, dat je tòch kunt fotograferen.

De organisatie is weer geweldig, zoals we dat van de Swaddekuier gewend zijn. Om de zoveel kilometer een stempelpost, meest in een boerderij. Harstikke leuk om tussen de koeien door de stal te lopen, begeleid door een vrolijk deuntje van iemand die accordeon zit te spelen. Voldoende toiletgelegenheid. We mogen zelfs bij een loonbedrijf van het toilet gebruik maken! Bij elke stempelpost is er koffie/thee/bouillon en zelfs nog een krentenbol. Ondanks de regen is het hier in de Noordelijke Wouden prachtig om te lopen. En omdat er niet veel wind is, is het prima loopweer. Heb dit liever dan temperaturen van boven de 25 graden. Via het Swaddepaed lopen we naar Kollum, lopen enkele keren een stuk door het weiland (alleen vandaag toegestaan), gaan de Zwemmer over en lopen een stuk langs dit vaarwater richting Westergeest. Gaan dan het Prellepaad op richting Oudwoude. Gezellig kletsend vliegen de kilometers onder je voeten door en komen we als laatste op 17.4 km. nog bij een mobiele stempelpost, waar we een appel en een mars krijgen. Tijdens de laatste kilometers passeren we nog een ooievaarsnest. Pa of ma ooievaar met jongen. Mooi! Kwart over 2 zijn we weer terug in Haersmahiem, melden ons af en krijgen een mooi klompje (nu van blank hout) als herinnering. Morgen het andere, dan hebben we weer een stel om aan de rugzak te hangen!! Nog even wat drinken en gezellig kletsen, want dat hebben we vandaag nog niet gedaan……hi,hi. Een zusje van Desiree komt ook nog even langs en dan gaan we weer op huis aan. Zijn we mooi bijtijds weer thuis. Er hebben vandaag 103 lopers de 40 km. gedaan en in totaal zijn zo’n kleine 400 op stap geweest. Daar zijn ze blij mee, want het was tòch even afwachten nu het tijdstip van deze Swaddekuier is verplaatst van augustus naar juni + een nieuwe startlokatie, dus al met al best wel een beetje spannend hoe alles zou gaan. Maar de organisatie kan tevreden zijn. Het was een heel fijne loopdag met een mooie route in dit gedeelte van Friesland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code