Nijmeegse Vierdaagse. Eerste loopdag 16 juli 2013.

 

 

Dinsdagmorgen, half 6 op en met de bus van 20 over 6 naar het station. Rit duurt 25 min. Ben om 7 uur op de Wedren en weet niet wat ik zie: bij alle poorten staan al ik weet niet hoeveel lopers. Het starten heeft nog nooit zo lang geduurd als dit jaar. Pas om 5 over 8 is m’n bandje gescand en kan ik op pad, terwijl we om half 8 mogen starten!!!!!! Maar gauw vergeten die late start en lekker lopen. Het is zover, ik ben op pad, voor de 10e keer (die ene hete dag niet meegerekend). Bij het Valkhof weer de jongelui, die ons aanmoedigen voor we de Waalbrug opgaan. In Lent wordt volop gewerkt aan nieuwe wegen, enz. waardoor de route anders is dan voorheen. Maar wat altijd hetzelfde is, is de uitbundige feeststemming in de Via Begonia. De straat weer prachtig versierd, muziek vanuit de tuinen en enthousiast publiek! Krijg je toch wel een opkikker van. Na Lent door de boomgaarden via Bemmel naar Ressen., naar het prachtige oude kerkje, waar in de kosterij heerlijke koffie te koop is en waar je (wat verder nooit zou gebeuren) je koffie nuttigt, zittend op de grafzerken!!! Hi, hi!! Dan op naar Elst, waar we ons met z’n allen doorheenpersen. Volle terrassen. Publiek en lopers maken er een groot feest van. Dan naar Valburg. En net als in 2006 beginnen voor mij dan de problemen met de warmte. Heb praktisch geen foto meer gemaakt, had de grootste moeite om m’n lijf koel te houden en dat moet gezegd: toch wel schrik, dat me niet weer hetzelfde zou overkomen als in 2006 n.l. de ambulance in. Dus regelmatig even stoppen in de schaduw (als die er was), en natuurlijk hoofd en nek continu nat houden. In Lent tref ik Hans en die ziet dat het niet zo lekker gaat en biedt aan met me mee te lopen naar Nijmegen. Ben ik heel blij mee. Gelukkig gaat het goed en kom ik 10 voor 5 binnen! De eerste dag zit erop.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code