Nijmeegse Vierdaagse. Laatste dag 19 juli 2013.

Nijmegen laatste loopdag 19-07-2013

 

De laatste dag sta ik net als de dag ervoor om kwart voor 5 op om met de eerste bus van 3 min. voor 6 naar het station te gaan. Ben om half 7 op de Wedren en sluit achteraan na de 40 km. lopers. Zodoende sta ik dan dus mooi vooraan en ben ook nu weer om goed half 8 op pad. Heb m’n speciale t-shirt aan met de tekst: “ik ga voor goud” en het moet wel héél raar gaan wil ik de Vierdaagse niet uitlopen. Maar……. ik zeg nooit eerder dat het lukt, want er kan zelfs zo’n laatste dag nog van alles gebeuren. Ook deze dag is het weer een mooie route en als je dan bij Mook samenkomt met de 50 en 40 km lopers,  dan weet je: nu begint het feest!!! Bij Malden de laatste knip en in principe heb je dan je kruisje al in de pocket al moet er nog wel 9 km. gelopen worden. Maar……dat zijn totaal andere kilometers dan de rest van de Vierdaagse. Dit is één grote triomftocht! Elke keer weer kippevel, ontroering, dat je daar màg en kùnt lopen en ook bij mij althans deze keer: ongeloof, dat ik het tòch heb gehaald ondanks alles. Heerlijk gevoel. Uitzinnig publiek, dat je toezingt en schreeuwt, je bloemen geeft, drinken geeft, enz. enz. Zie Annie nog en Wiebe en Boukje.  Ben af en toe even blijven staan om nog wat langer te kunnen genieten. Zoals van die agent op het drukke kruispunt, die al swingend het verkeer hoog boven de weg staat te regelen. De jongelui boven op de daken (doodeng vind ik), de ludiek aangeklede medelopers,de kindjes langs de kant met snoep, komkommer, drop.  Er gebeurt zó veel, het is haast niet te bevatten. En dan……het Keizer Karelplein over met de tribunes, langs de Vereniging, de Bijleveldsingel op met aan weerskanten volgeladen tribunes met klappende, juichende mensen. Voor iemand, die hier niet zelf heeft gelopen, is het haast niet voor te stellen hòe het is en hoe gewèldig dit is. De bocht om naar de Wedren. Een gekrioel van lopers, die allemaal hun beloning op gaan halen. Enorm lange rijen (een enkele rij niet) en dan is daar het lang verwachte gouden kruisje! De felicitaties, geluksgevoel, ontlading. En weer door het gekrioel van duizenden mensen zien de stad in te komen, naar Iebele, die me deze hele week zo geweldig heeft verzorgd en nu op me zit te wachten.

De timing is perfect en we zitten heerlijk op een terras, zien allemaal blijde lopers aan ons voorbijgaan. Dit is het grote genieten. We blijven nog  een tijd in de stad hangen en gaan dan samen met de bus terug naar ons logeeradres. De volgende dag alles weer inpakken, huis schoonmaken en terug naar Balk met een schat aan herinneringen aan deze toch wel zware Vierdaagse. Nijmegen BEDANKT!!!! En tot volgend jaar!!!??? Alleen als het niet weer zo heet wordt………..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code