Oldeholtpade 31-08-2013 Kromkamp’s Lindepad

Wandelsportvereniging T.I.G.O. heeft weer de jaarlijkse Kromkamp’s Lindepad georganiseerd en deze keer vanuit Oldeholtpade.

De start is in Café “De Rustende Jager” en als ik er om half 9 arriveer, tegelijk met Liana, zit het er al aardig vol met (bekende) wandelaars. Inschrijven en eerst een kopje koffie. Om 9 uur gaat vrijwel iedereen op pad voor de 40 en de 25 km. Ik moet nog wachten tot 9.15 uur, omdat ik vanwege m’n nog geblesseerde knie de 15 km. ga lopen. Dus heb ik nog even tijd om de vlak naast het café gelegen kerk te fotograferen. Dan op pad. Rustig op de 15 km. Niet zo veel lopers, later komen er toch nog meer. Wij lopen eerst de Hoofdweg een eind uit en worden dan een héél smal paadje tussen bomen en struiken in gestuurd, dat uitkomt op de weg Oosterwolde-Wolvega. Vlak voor de oprit naar de autosnelweg slaan wij een weggetje in, dat leidt naar een mooi natuurgebied. Het is heerlijk loopweer. Eerst bewolkt, later komt de zon erbij en kunnen we genieten van prachtige wolkenluchten. Via dit natuurgebied komen we na de spoorlijn overgestoken te hebben, uit op de “oude” weg naar Wolvega. Een stuk langs deze weg en bij het begin van De Blesse linksaf richting Steggerda.

Maar…. dan is er eerst tijd voor een rustpauze in Hotel/Café “Spoorzicht”. Lekker buiten op het terras in het zonnetje. Na deze rust het spoor over, langs het beeld van Pieter Stuyvesant in Peperga naar Steggerda. In Peperga doe ik nog een rondje om de mooie kerk, die helaas dicht is. Dan gaat de route meteen Steggerda weer uit de Buitenweg op. Een héél lang recht stuk weg, langs een manshoog maïsveld, dat er heel fris, groen bij staat. Via de Hemweg komen we dan in een natuurgebied van It Fryske Gea. Heel mooi, zacht voor de voeten, maar………niet te best voor m’n knie dat gehobbel door weilanden enz. Het is een prachtig gebied waar we doorheen lopen om uiteindelijk uit te komen op het fietspad langs De Linde (Lende op z’n Stellingwarfs). Mooie oevers, begroeid met o.a. nog prachtig bloeiende bloemen. De zon schijnt nog, maar voor ons uit hangen erg donkere wolken. Aan het einde van het fietspad bij de brug over de Linde, valt er een klein spatje. Dus de camera maar even in de rugzak en de paraplu standby, maar oh wonder, ik loop eigenlijk precies op de grens van het regengebied. En een paar minuten later kan de paraplu weer opgeborgen en de camera weer tevoorschijn worden gehaald. Droog kan ik de laatste paar kilometers naar Oldeholtpade lopen en via de Koele (tunnel onder de weg door) kom ik terug in het dorp.

Tot m’n verbazing komen al vrij snel na mij een aantal 25 km. lopers binnen. “Jullie hebben snel gelopen”, zeg ik, waarop Berend Pol antwoordt: “we moeten snel weer naar Harlingen, want ik moet nog naar de Visserijdagen!” Ja, ja, wat kan een mens het druk hebben met van alles en nog wat. In ieder geval hebben we allemaal weer een heerlijke loopdag gehad met een mooie route (dat is T.I.G.O. wel toevertrouwd!!!!) en fijn wandelweer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code