Hattem 15-09-2013 Bos- en Heidetocht

Vroeg op op deze zondagmorgen, want Hattem is niet naast de deur. Maar het mooie is, dat je daar flexibele starttijden hebt, dus ben ik er rond 10 uur. Inschrijven, koffie en op pad. Er komen nog steeds wandelaars binnen, dus ik ben niet de laatste, die de tocht gaat lopen.

Het Restaurant “De Keuken van Caatje” is vandaag start- rust- en finishpunt en ligt op het grote landgoed “Molecaten”, midden in het bos, een paar kilometer buiten Hattem. We gaan dan ook meteen een bospad in en na de autosnelweg Zwolle-Arnhem over te zijn gegaan, komen we meteen weer in het bos terecht. Prachtige zandpaden door de bossen en over uitgestrekte heidevelden, die al een beetje paars beginnen te kleuren. Over een paar weken zal het hier één grote, paarse vlakte zijn! We treffen het enorm met het weer. Al snel wordt het door de zon zó warm, dat vest of jas uit kan en met een lekker fris windje erbij is het heerlijk loopweer. Het is wèl zo, dat doordat de route dan weer linksaf, dan weer rechtsaf, dan weer rechtdoor door het bos voert, je op het laatst totaal je oriënteringsvermogen kwijtraakt!! Geen idee, waar we ergens uithangen. Hoewel de route héél goed gepijld is, is het tòch goed opletten geblazen. Op een bepaald moment zó bezig met fotograferen, dat ja hoor, ik geen pijl meer tegenkom, omdat ik er eentje heb gemist. Staat me niets anders te doen dan terug te gaan naar de laatste pijl. Gelukkig niet zo ver. Trouwens er waren meer lopers, die de kluts kwijt waren en geen idee hadden waar ze naar toe moesten. Kon ze niet helpen, want zij liepen de 25 km. en ik de 20 km. Bleek trouwens later 22, 5 km. te zijn! Af en toe was het best wel zwaar: mul zand, heuveltje op en af, enz. Maar, het is goed gegaan en dat geeft de burger weer moed, want De Tocht om de Noord nadert met rasse schreden en die wil ik toch wel erg graag lopen. De startkaart is inmiddels binnen en het lijkt me weer heel mooi te worden!

Woensdag begint het loopclubje van Wiebe weer en dinsdag 24 september weer de eerste dinsdagloop van het nieuwe herfst-/winterseizoen. Dus weer van alles in het vooruitzicht. Zag in Hattem Janneke nog met een wandelmaatje. Verder geen bekenden. Toch wel leuk om ook eens heel ergens anders te lopen en deze omgeving is prachtig. Tòch ben ik altijd weer blij als ik weer in Friesland ben. Eén dag bos is mooi, maar ik geniet altijd van de weidse vergezichten hier in Friesland.

De rust was pas na 15 km. bij het startpunt. Heerlijk even soep gegeten en toen nog de laatste kilometers. Het was een prachtige wandeldag. Mooie route, heerlijk weer. Er hebben beide dagen (zaterdag was dezelfde tocht) in totaal zo’n 740 personen meegedaan. De organisatie was dan ook dik tevreden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code