Roden 12-10-2013 Klaverblad Noordenveld

Na telefonisch contact met Liana besluit ik ook in Roden te gaan lopen. En omdat er vlakbij in Leek ook nog eens een grote Oldtimershow is, kunnen Iebele en ik mooi samen die kant op rijden. Al vroeg zijn we in Roden en gaan in het Wapen van Drenthe, start- en finishplaats, aan de koffie terwijl we wachten op Liana en Desiree. Nog even gezellig met elkaar aan de stamtafel en dan klaar om te vertrekken.

 

Direct de Brink over, langs de mooie, oude kerk en komen vrijwel meteen op het landgoed “Mensinge”, een oude havezate, een voormalige ridderhofstede. Het is nog droog, weinig wind, dus lekker loopweer. De route gaat veelal over zandpaden en graspaden, lekker zacht voor de voeten, maar erg hobbelig en niet vlak. Dus dat maakt het dan weer wat lastiger voor de onderdanen. Hoe het kan weet ik niet, maar al vrij snel komen we in Lieveren en duiken hier meteen maar even het café Hart van Lieveren in. We hebben tòch al de naam kroegenloopsters te zijn, dus doen we die naam ook vandaag weer eer aan. Lekkere koffie, leuke mensen, dus wat wil een mens nog meer? Aangezien we nog de nodige kilometers voor de boeg hebben, stappen we maar weer eens op. Slaan het Lieverdebosch in, dan een smal graspad langs een sloot en komen bij een splitsing. Wat doen we? Het is inmiddels behoorlijk gaan regenen, dus poncho’s aan en paraplu op om tòch nog te kunnen blijven fotograferen. We besluiten eensgezind om over te gaan op de 15 km. om de nog wat te weinig getrainde onderdanen te ontzien (dit geldt natuurlijk niet voor Liana, die het weekend hiervoor nog 2 dagen de Tocht om de Noord heeft gelopen!!!). Al gauw komen we weer de kroeg in Lieveren binnenstappen en krijgen weer een stempel!!!! Hi,hi! Maar dat mag de pret allemaal niet drukken! Nu aan de warme chocolademelk. Dan de natte plunje weer aan en weer op weg. Waar en hoe we precies gelopen zijn weet ik niet meer, maar na enige tijd doemt het dorpshuis van Altena voor ons op, waar ook weer een stempelpost is. Even zitten, wat eten en hoewel we het gevoel hebben al weer bijna in Roden te zijn, horen we dat er nog zo’n kleine 5 km. gelopen moeten worden. Nu begrijpen we er helemaal niets meer van, maar……het zal wel kloppen!!! Via een heel smal graspaadje langs het water vervolgen we onze weg. Vlak voor Roden komen we de straatnaam “Windgat” tegen. Nou, als je dan Liana bij je hebt, dan weet je het wel!!! Die nodigt uit om een actiefoto te maken! Lachen!!!! Dan nog even langs de andere kant van de havezate terug naar de Brink en zien we de finishplaats al liggen. We melden ons af en zitten nog een poosje in het gezellige restaurant na te praten over de leuke wandeldag.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code