Deventer, laatste avond Avondvierdaagse 21 mei 2015.

 

 

 

Omdat Taran kennelijk heel goede herinneringen heeft aan vorig jaar, vraagt hij of ik weer de laatste avond met hem mee wil lopen. Nou, dat is niet tegen dovemansoren gezegd, want daar heb ik weer heel veel zin in!

Dit jaar gaat Anniek de laatste avond ook meelopen met mama en grote broer.

Als we op het startterrein aankomen, zijn er al honderden kinderen aanwezig, evenals ouders en grootouders. Altijd weer een feestelijke afsluiting deze laatste avond. Het wordt extra feestelijk doordat de kinderen van de school van Taran en Anniek, die alle 4 avonden hebben gelopen, al vóór vertrek hun medaille krijgen en dus zo trots als een pauw deze avond rondstappen.

Met muziek voorop zet de lange stoet zich in beweging. Gingen we vorig jaar de IJsselbrug over, dit jaar gaat de tocht dwars door Deventer, met name door de oude binnenstad. En dat is genieten van oude panden, de Brink met de Waag en de vele terrassen, die vol zitten met toeschouwers.

Je moet wèl je tempo aanpassen: dan weer stilstaan, dan weer slenteren, maar dat hoort erbij.

Wat hebben kinderen toch een energie! Ze lopen eigenlijk de afstand wel 2 keer! En maar dollen, stoeien en…..niet te vergeten: snoepen!!! Het wordt een heerlijke avond met prachtig weer. Het kàn niet beter.

Zo rond de klok van negen zijn we weer terug op het startterrein en krijgen de kinderen nog een ijsje van de juf als toetje (zoals Taran zei!).

Thuisgekomen zijn ze nog volop aktief en willen opa en oma nog van alles laten zien, zodat we uiteindelijk na tienen op weg gaan naar huis en nagenieten van deze leuke avond door de binnenstad van Deventer en het plezier van alle kinderen, die mee hebben gelopen.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code