Oudemirdum 2e Pinksterdag 25 mei 2015 doorkomst Elfstedenfietsers

 

 

 

Het is inmiddels al traditie geworden, dat we 2e Pinksterdag naar Oudemirdum gaan om daar de doorkomst van de Elfstedenfietsers mee te maken. Het is hier altijd reuze gezellig. Er is muziek en er zijn altijd veel kijkers. Wij komen speciaal voor Siep en Wianda Berkepas uit Balk, die respectievelijk voor de 40ste keer en de 25ste keer deze tocht fietsen!! Onvoorstelbaar, zó vaak!!!! Dit keer moeten we vrij lang wachten, omdat ze natuurlijk onderweg het nodige oponthoud hebben gehad vanwege deze jubileum Elfstedentocht met de nodige bakjes koffie e.d. Maar….ons geduld is beloond, want we hebben even met ze gepraat en natuurlijk ze even op de foto gezet. Tijdens het wachten nog meer bekenden langs zien komen. Altijd leuk! Zo ook Johannes Hoekema, ook vrijwilliger in het Kazemattenmuseum, die deze tocht vandaag voor de 24ste keer fietst!! Geweldig!

Gelukkig had Iebele een plekje gevonden op een picknicktafel, zodat hij niet al die uren hoefde te staan! Duizenden fietsers hebben we voorbij zien komen op allerlei soorten en merken fietsen, in allerlei soorten kleding, helmen en schoenen. Vaak leuk verklede fietsers op tandems. Sommigen met versierde helmen. Zag zelfs een fietser met een camera op z’n helm, maar jammer genoeg was ik nèt te laat om het vast te leggen. In ieder geval hebben we een leuke middag gehad en wat heel belangrijk is: het is tot het eind van de middag in ieder geval droog gebleven, waardoor het voor de fietsers een fijne tocht is geworden. Ben benieuwd morgen in de krant te lezen hòeveel ‘m hebben uitgefietst en op tijd binnen waren in Bolsward, want nog lang niet alle fietsers waren gepasseerd toen wij om een uur of 6 weer vertrokken uit Oudemirdum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code