Wandelvierdaagse Diever 3e dag 30 mei 2015.

 

 

 

Hoewel ik het plan had om 1 dag te lopen, ben ik overgehaald om vandaag weer mee te gaan. Nu gaan we de 20 km. lopen. Het heeft ‘s nachts behoorlijk geregend en onderweg naar Diever dreigende luchten en flinke buien! Dus dat belooft wat!!!!

Bij de startlokatie aangekomen schrijf ik me in en ga aan de koffie met de groep. In plastic gehuld gaan we op pad. Gelukkig wordt het al snel droog en kunnen de capes weer opgeborgen worden. De dreigende luchten blijven, maar nu de zon schijnt, levert dat prachtige plaatjes op. Het is dus weer genieten van het frisse groen en de bloeiende planten en struiken. Na een stukje langs de Drentse Hoofdvaart te hebben gelopen, slaan we een mooi weggetje in langs een vaart, waar gele lissen staan te pronken. Gaan over de brug over de Dwingelerstroom een fietspad op. Dit is echt genieten! De gele brem contrasteert evenals het groene gras van de weilanden met de donkere luchten, die erboven hangen. Het zijn gewoon prachtige schilderijen waar wij tussendoor lopen. Wat is wandelen toch een heerlijke bezigheid. Genieten van de mooie natuur, maar ook genieten van de contacten onderweg, de gezelligheid en het plezier met wandelvrienden en vriendinnen, enfin, noem maar op! Al snel bereiken we voor de 1ste keer de mobiele stempelpost, waar we van de koffie gaan genieten. Èn van de verhalen van een wandelaarster van 82 jaar, die, dat kun je wel stellen, in haar jonge jaren een ware pionierster was in het toen nog hoofdzakelijk uit mannen bestaande wandellegioen. Meer dan 40 keer liep ze de Nijmeegse Vierdaagse! We hangen aan haar lippen en kunnen maar moeilijk afscheid van haar nemen. Maar….. er komt binnen niet al te lange tijd een boek van haar uit met daarin een schat aan wandelverhalen. En we weten nù al, dat we dat zéker aan gaan schaffen.

Dan weer verder door de mooie Drentse dreven, waarvan Nationaal Park het Dwingelderveld wel een héél mooi voorbeeld is. Elke keer als je daar loopt is het weer anders. Nu wel heel bijzonder met die prachtige luchten erboven. We krijgen het zelfs warm door het heerlijke zonnetje. Niet lang hierna bereiken we camping De Noordster, waar we aansluiten in de rij om een kop soep te scoren. Buitengekomen is het gaan regenen, maar de rest van de groep heeft een mooi koepeltje ontdekt met banken, zodat we droog van de soep kunnen genieten. Albert en Ron komen langs, evenals Hennie. Maar ook Louis, Cella en Jifke. De laatste, ook altijd aan het fotograferen, wordt gevraagd om een foto te maken van onze hele groep. Als we de camping verlaten, is het weer droog geworden. Maar die pret duurt niet lang, want voor we Dwingeloo bereiken, krijgen we me toch een bats water en hagelstenen over ons heen. Ongelooflijk! Daarbij ook nog een stevige wind, zodat we toch wel wat nat voor de 2e keer aankomen bij de stempelpost. Zelfs in de tent is het zand veranderd in modder. Als we vertrekken, is de ergste regen voorbij en wordt het langzamerhand weer droog. Onze broekspijpen drogen mooi op door de wind en de zon en zo lopen we de laatste kilometers weer in de zon. Maken in Dieverbrug nog een slag rond de sluis en over het kleine industrieterrein, waarna we Diever inlopen op weg naar de finish. We zitten nog even na te genieten van de mooie, gezellige dag, waarin we zó veel plezier met elkaar hebben gehad. Op de vraag: je komt morgen toch óók weer, antwoord ik, dat ik dat eerst even met de “staf thuis” ga bespreken. Wat natuurlijk weer de nodige reacties uitlokt!! We nemen afscheid van elkaar en zo komt er een einde aan wéér een prachtige wandeldag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code