Najaarstocht WIK 26-10-2013 Gorredijk

Wat vliegen de weken toch om! Nu is het al weer zaterdag en dus…….wandeldag! Deze keer niet zó ver rijden en dat is wel prettig. Omdat het navigatieapparaat zoals gewoonlijk nogal royaal is met de tijd, die de rit kost ( en ik tòch weer iedere keer die tijd als maatstaf neem) ben ik weer vroeg in Gorredijk bij de kantine van de voetbalvereniging. Maar er zijn al meer “vroege vogels” en dus volop de tijd om nog koffie te drinken voor ik op pad ga. De stemming zit er meteen al goed in, want ons aller Sybe is de dag ervoor jarig geweest, dus…… met z’n allen zingen voor Sybe!!! Al snel wordt het erg vol binnen en ga ik buiten wachten tot we de route krijgen. Hoewel de 20 km. om 9 uur mag starten, mogen we al tegelijk met de 30 km. vertrekken. En opnieuw zijn de weergoden ons gunstig gezind: het is droog, een aangename (wandel)temperatuur en een lekker windje. Dus wat wil je nog meer?

Nou, ik zou wel willen dat ik weer wat sneller kon lopen, want al gauw lig ik achter op de trochrinnen-vrienden na eerst nog even gezellig opgelopen te hebben met Ymie, die vandaag zonder Els op pad is. Als je dan ook nog foto’s maakt, is de achterstand al snel te groot en inhalen is er voor mij niet bij. Maar ook alleen lopen heeft zo z’n charme en er komt altijd wel weer een bekende langs. De route voert ons eerst naar de wagenrust. Nou, het is meer dan dat, want in een grote schuur is er een rustplek gemaakt. Hoewel veel wandelaars daar al even aansteken, loop ik door. Via de Eilewijksreed lopen we naar natuurgebied “De Kiekenberg”. Heel mooi gebied, waar ik een stukje met Anne oploop, die de 30 doet. Als we uit het bos komen is er een splitsing en gaan we elk weer verder met onze eigen route. We lopen de weg, die nèt als het gebied waar we doorheen lopen ook Tjongervallei heet, steken de Oldeberkoperweg over om na enige tijd linksaf te slaan, de Suurdreed in (aparte namen hier in de omgeving). De pijlenzetters hebben hier hun acrobatische kunsten vertoond midden in de sloot!! Dan via de Brinkreed naar de grote rust In Jubbega-Schurega. Contrôle en rust in het pannenkoekenrestaurant “De Koppenjan”. Heerlijke soep gegeten in gezelschap van Fokie, Anneke en Günther. Dan weer verder voor de laatste 7 kilometer. Ook nu weer mooie weggetjes en paden, langs een manege, waar enorm veel paardentrailers staan en menigeen zijn of haar rondjes rijdt. Voor we er goed en wel erg in hebben, slaan we af en lopen het dorp Gorredijk binnen. Nog even en we zijn op het sportpark. In de kantine is het druk (ook vanwege het voetballen). Afmelden en buiten nog even wat drinken. Heerlijk dat dat nog kan op 26 oktober!!! Wandelvereniging WIK kan terugkijken op een mooie, goed georganiseerde wandeltocht met veel deelnemers! WIK groeit en bloeit!!! En dankzij alle vrijwilligers hebben wij weer kunnen genieten van een mooie wandeldag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code