Loopclubje Wiebe rondje Rijs 13 november 2013.

Schitterend weer deze dag tussen de barslechte dagen door. We boffen dus vanmiddag! Ben al vroeg op pad, maar……..als ik vlakbij de boerderij ben, kom ik tot de ontdekking, dat ik m’n camera thuis heb laten liggen!!!! Stom, stom natuurlijk. Dus direct rechtsomkeert en terug naar Balk. Camera en met een noodgang terug naar Harich (had gezien,dat er geen flitsapparaat stond!!). Nog vóór ik bij Wiebe was, kwam ik de auto’s al tegen en kon nog nèt mooi aansluiten. We rijden naar Rijs, naar de parkeerplaats bij de ingang van het Rijsterbos. Een grote groep vandaag (24 maar liefst). Allemaal zin om met dit heerlijke weer een frisse neus te halen. Na een stukje Rijsterbos gaan we over een mooi fietspad richting Bakhuizen. Laten het dorp liggen en maken een grote lus en lopen via een ander pad weer terug richting Rijs. Steken voor de 2e keer de Smitsleane over en gaan dan weer door het bos richting IJsselmeer. Bij een boerderij is iemand aan het trainen met 2 paarden voor de wagen gespannen. Het is een grote modderbende, de wielen zakken dan ook behoorlijk ver weg en de paarden liggen dwars. We hebben de afloop niet gezien, want dat duurde te lang. Dat er nog flink geoefend moest worden was wel duidelijk. We lopen over het fietspad, dat elk jaar ook onderdeel is van de Elfstedenwandeltocht. Het komt uit op de weg Oudemirdum-Mirns, vlakbij Paviljoen Het Mirnser Klif. Maar oh schrik!! Bram mist z’n camera. Ergens onderweg, een flink eind terug, dààr moet hij ‘m tijdens een sanitaire stop kwijt zijn geraakt……. Bram besluit natuurlijk meteen het spoor terug te gaan volgen, maar wat doen wij??? We wachten wat, we aarzelen wat te doen, maar uiteindelijk zetten we de tocht voort met de gedachte: àls Bram ‘m terugvindt, gaat hij w.s. toch meteen naar de auto’s en zien we elkaar daar wel weer.

 

Wij duiken ter hoogte van het Paviljoen het bos weer in. Af en toe is het pad versperd door een omgewaaide boom en gaat het kruip door, sluip door via een omweg terug naar het pad, dat op sommige plaatsen flink modderig is. Het is prachtig in het bos met nog steeds mooie herfstkleuren. Met de zon erbij is het extra mooi. Na het bos weer weidse vergezichten. Glooiende weilanden met al weer grote groepen ganzen. Een graspad langs een sloot, later een vrij brede vaart, brengt ons terug op de weg Oudemirdum-Rijs. We lopen langs het vroegere Sybrandy’s Vogeltjespark (nu groot speelpark, heel leuk voor kinderen) en zijn weer terug in Rijs. Het is er nu stil. Hotel Gaasterland zal wel enkele gasten hebben denk ik, maar bij eetcafé De Eik is alles al in winterrust. Grote verrassing is Huize Rijsterbosch. Jaren lang heeft het leeggestaan, maar sinds kort zijn er nieuwe eigenaren, die er een prachtige Bed&Breakfast van hebben gemaakt. Heel mooi, dat zó’n prachtig pand nu weer een bestemming heeft! We zijn nu vlakbij de auto’s en ja hoor, Bram is er ook weer, mèt camera!!!!! Dankzij een klein, wit drijvertje aan de hoes, heeft hij ‘m in de dikke laag bladeren terug kunnen vinden. Niet vrijdag de 13e, maar wèl de 13e en geen ongeluksgetal voor Bram. Met z’n allen weer terug naar de boerderij, waar we wéér worden uitgenodigd om koffie te blijven drinken. Van het gezegde: “er gaan veel makke schapen in een hok” is nu wel sprake in de keuken!! Het is gezellig en we genieten van de koffie met een stuk eigengebakken appeltaart. In de schemer gaan we weer op weg naar huis, blij dat we weer zo’n mooie middag hebben gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code